Gør som en vinder, tænk som en vinder, bliv en vinder

Bliv en vinder

Når man betragter de mest succesfulde mennesker i verden, så har de alle forskellige evner, de har forskellige mål, og de har vidt forskellige årsager og motiver for, at gøre de ting som de gør.

Nogle motiveres af penge, nogle motiveres af at hjælpe andre, nogle motiveres bare af at være den bedste til lige præcis det de gør.

Det eneste alle disse succesfulde mennesker de har tilfælles, det er at de er vinder typer, de ved at for at nå de mål som de har sat sig, skal de knokle målrettet hver evig eneste dag, og der er ikke timer nok i døgnet til, at nå de ting som de har sat sig for.

Som sælger er den vigtigste evne at være en vinder, nogle mennesker har fået det ind med modermælken, de har hele deres liv hørt, set og oplevet, hvordan alting kan lade sig gøre, hvis bare man vil det nok.

For mange af disse mennesker ligger det helt naturligt, at man sætter sig et mål og man arbejder hen imod det, så hvis man arbejder hårdt nok så kan det lade sig gøre, men statistisk set er det kun to ud af ni personer der er fødte vindere.

Så hvad gør man så, hvis man ikke er en del af den statistik, det er det jeg har tænk mig at besvare for dig nu.

Sæt de rigtige målsætninger og bliv en vinder

I første omgang så handler det om at sætte sig nogle effektive mål der motivere dig, noget der giver dig lyst til at handle nu og her.

Hvad

Derfor skal du finde ud af hvad?, er det helt konkret du gerne vil opnå, for hvis du ikke ved helt nøjagtigt hvad? du gerne vil opnå, så er der ikke noget der kan drive dig fremad.

Det er vigtigt, at du er meget konkret når du definere dine mål, det er altså ikke nok at sige “Jeg vil gerne tjene en masse penge”, for hvad er en masse penge? for en på bistand er 300.000 måske en masse penge og for Donald Trump er 3 milliarder måske en masse penge, så hvis flere penge er målet og det forstiller jeg mig det om ik andet delvist er, når du nu læser om salg, så sæt et nøjagtigt tal på. Sig jeg skal i år tjene 600.000 kroner før skat, eller om 5 år skal jeg have etableret en virksomhed med 20 ansatte, hvad end dit ultimative mål er.

Hvorfor?

Det vil altså sjældent være nok bare at sige “jeg vil gerne være rig og aldrig skulle bekymre mig om penge”, du er nødtil at starte med et hvorfor?, hvad er årsagen til, at du skal tjene 600.000 i år, eller ?

Det er sjældent, at penge i sig selv gør os mennesker lykkelige. Tænk tilbage på den gang du var 15 år og kun havde dine 500 kroner i lommepenge og ikke 20-30 tusinde udbetalt, følte du dig meget fattigere end du gør nu?

Vi mennesker har en tindens til, at kunne tilpasse os, så derfor er pengene i sig selv næsten aldrig målet, nogle vil gerne have en sød kæreste og tror at rigdom er svaret, andre vil bare gerne være lykkelig og tror, at jo flere penge de tjener, jo bedre får de det.

Så du er nødtil, at grave dybere hvis du ønsker at finde de oprigtige motiver til  hvorfor? du vil det her, hvis det skal være noget der kan holde dig kørende i mere end en uge.

Så brug den tid der er nødvendig, for at finde ud af hvorfor du vil det her og om du overhovedet vil det mere end du vil sove længe om mandagen, eller slippe for at gå i fitness om lørdagen.

Hvordan

Nu ved du hvor du gerne vil hen, hvad skal der så til fra din side for at nå der hen ?

Milepæle

Start med at lave et 5 års mål, det kan være du mener at om 5 år skal du have din egen salgsvirksomhed, der beskæftiger 20 ansatte.

For at gøre det jordnært, og overskueligt, skal du lave en nedbrydning af dine mål, og dele dit hoved mål op i en række milepæle.

Det kan være at du mener at, inden for seks måneder skal du være salgschef, så du kan opnå den leder erfaring du har behov for, når du skal starte din egen virksomhed.

Men for at du kan blive salgschef, skal du måske omsætte for 1,5 million over det næste halve år.

Og der efter nedbryder du selvfølgeligt, dit mål så meget at det bliver overskueligt for dig, specielt når det er så målbart som penge nu er, er det anbefalelsesværdig værdigt at nedbryde dit mål helt ned til dagsmål.

Så du altså har dit halvårs mål på 1,5 millioner der bliver til et månedsmål på 250.000, der bliver et ugemål på 62.500 og ender som et dagsmål på 12.500 kan du se, hvordan det pludseligt blev en hel del mere overskueligt.

Når du nogle dage går over dit dagsmål, vil det selvfølgeligt blive mindre, her har du så muligheden for at gøre 2 ting, du kan se det som en ekstra bonus, og kæmpe for fortsat at lave minimum 12.500 hver dag, komme foran på dit månedsmål og hvis du også går over dette, komme foran på dit halvårs mål, eller du kan nyde, at der ikke er så meget pres på dig, slappe lidt af og tillade dig at tage nogle længere pauser.

En rigtig vinder ville ikke bare stille sig tilfreds, han ville knokle videre med ro i sjælen, fordi han er foran og satse på, at han kunne nå sit overordnede mål endnu hurtigere.

Det jeg vil bede dig om at gøre nu er, at bruge ti til Tyve minutter på, at tænke over hvordan dit liv skal være om 5 år, hvis du helt selv kunne vælge, vil du have egen forretning, vil du være Danmarks bedste sælger osv. Men sørg for, at de mål du sætter dig ikke udelukkende er overfladiske, men bygger på noget der kan give dig lyst til at stå op før fanden for sko på og gå seng når han engang har stillet træskoene, for hvis ikke dit mål er noget du brænder 200% for, så kan det i længden godt blive rigtigt tungt at kæmpe for.

Dernæst vil jeg bede dig om at sætte et mål for det næste halve år der skal være opnået, for at du kan nå dit 5 års mål.

Og her efter vil jeg bede dig bryde dit mål så langt ned som overhovedet nødvendigt, for at gøre det målbart.

Så stop med, at læse et øjeblik og grib pen og papir.

Overbevisninger

Nu sku du meget gerne have sat dig nogle mål, som er motiverende og målbare, vi har altså noget som vi kan gå efter og noget der kan drive os fremad.

Det næste vi skal have styr på det er vores overbevisninger, for de fleste af os har nok haft den lille stemme kørende i hovedet på et eller andet tidspunkt, der sir du ikke god nok, det kan ikke lade sig gøre, man kan da ikke bare og hvad end den lille satan prøver at bilde os ind.

Mange mennesker tror fejl agtigt, at det bare er vores sunde fornuft der taler til os, så det ikke er noget man kan gøre noget ved, dette er i midlertidigt ikke sandt. Det du skal gøre det er, at finde nogle styrkende overbevisninger, det kan være så længe jeg gør mit bedste så ved jeg salgene kommer, jeg er kongen af telefonen jeg kan bare det her.

De fleste sælgere kommer i deres karriere til at opleve hvordan succes, medvind og vindermentalitet bliver vendt til frustration, lav selvtillid og tabermentalitet, og i sidste ende er det ikke hvordan du håndterer, de gode cyklusser med massere salg du bliver bedømt på, det er dit bundniveau og din evne til at takle modgang der kommer til at definere din succes.

Der er et gammelt ordsprog der siger “succes er at gå fra fiasko til fiasko uden at miste modet” og det kan der reelt være noget om, jeg har i et hvert fald en lille anekdote omkring hvad man ikke gør, hvis man skal have succes.

Dengang jeg startede med at arbejde for de gule sider, gik det super godt min første måned, jeg havde et månedsmål på små 70.000 kroner som jeg lavede på 3 uger, jeg følte mig som kongen af telefonen.

Så da jeg havde lavet mit månedsmål og egentligt ikke havde mere at kæmpe for, satte jeg mig da bare til at slappe af, drikke kaffe og spille PlayStation, og hvad man ellers ku fordrive tiden med, jeg følte ikke jeg havde mere at kæmpe for.

Den næste måned startede, og jeg havde ikke fået booket de aftaler jeg sku følge op på, så jeg fik ikke lavet de salg jeg skulle, hvilket vil sige at mit dagsmål blev ved med at stige hver dag. Og med et gik jeg fra at være verdens mand til, at have verdens dårligste attitude, kunderne kunne simpelthen mærke at jeg var desperat efter salg.

Hvad jeg skulle have gjort dengang, var at huske tilbage på, hvor ovenpå jeg var ugen før og pumpet mig selv med de samme overskudsskabende overbevisninger.

For sandheden er at jeg var ikke heldig at jeg havde succes den måned, jeg håbede ikke bare på at lave et salg, jeg vidste at jeg ville sælge hver evigt eneste dag.

Jeg vidste at hvis jeg sagde til kunden jeg ville have kontrakten idag inden klokken tre, så fik jeg den. Hvis jeg bad kunden om at cykle 20 kilometer til den nærmeste tank, for at faxe den til mig så gjorde han det, jeg spurgte ikke om succes jeg krævede den.

Lige så bevidst jeg er om det i dag, lige så ubevidst var jeg om det den gang, så det er i et hvertfald en historie i bør tage til jer og huske i fremtiden, for livet giver jer lige præcis hvad i beder om. Med det ikke sagt at vi bare kan sidde på vores flade og bede om at vinde i lotto. Men hvis man ønsker noget brændende nok, så vil man gøre alt for at nå sit mål.

For at finde dine stærkeste overbevisninger, er det godt at kigge tilbage til et tidspunkt hvor du virkeligt følte du havde succes og kopiere din egen succes strategi om man vil.

Prøv at forstille dig en situation hvor alting bare kørte for dig, det behøver ikke være salgs-relateret, det kan også være at du har scoret en lækker tøs, eller har haft en eksamen hvor alt bare gik op i en højere enhed.

Hvordan var din ydre dialog, din indre dialog og din kropsholdning.

Nu ved du hvilke overbevisninger, hvilken fysiologi og hvilke udstråling du skal have for at få succes, nu handler det basalt set om, at om-programmere dig selv til altid, at have disse overbevisninger og den rette attitude. Måden jeg gør det på inden jeg selv kommer ud i en salgs-situation, det er at jeg lige bruger 10 minutter inden jeg starter, til at komme ind i den rette tilstand.

Det gør jeg ved at fortælle mig selv, hvor dejligt et produkt jeg har hvor vild jeg er til at sælge og at jeg ved, at hvis den første kunde ikke handler med mig så betyder det kun at jeg er et opkald tættere på den kunde der vil handle med mig.

Jeg siger det ikke bare til mig selv jeg skriger det og bruger hele kroppen, så jeg ikke bare høre det men simpelt hen føler det i hele kroppen. Efter 10 minutter kan jeg love dig for, at uanset om jeg har haft et skænderi med min kæreste om morgenen eller min kat er død, så er der intet der kan slå mig ud.

Man kan selvfølgeligt have flere tilstande der er hensigtsmæssige i forskellige situationer, eksempelvis er det ikke super Nice, at være helt oppe og ringe, når du står til en begravelse, men omvendt set nytter det heller ikke, at folk tror du ringer fra en begravelse, hvis du ringer for at sælge dem billetter til en Kato koncert.

Så når du skal sælge er det super vigtigt at du er på, at du er på, kunden skal ganske enkelt kunne mærke, at du er fokuseret og din opmærksomhed er koncentreret om kunden. For kunden er sku ligeglad om din kone er skredet eller du har fået en hæmoride, det eneste han interessere sig for er, hvad du kan gøre for ham og hvilke fordele han for ud af dit produkt.

Så hvad jeg vil have dig til at gøre nu er, at sætte dig ned og finde den tilstand som du føler dig bedst tilpas i, og hvis du på ingen måde kan komme på en, så tag kontakt til en der har succes og spørg om han har lyst til at dele sin succes tilstand med dig.

Du vil blive overrasket over hvor behjælpelige succesfulde mennesker reelt er, de fleste de ville nok bare blive smigret over at du betragter dem som succesfulde.

Når du har fundet de bedste overbevisninger, finder du et sted at placere dem hvor du kan kigge på dem minimum 3 gange dagligt.

Og hvis du virkeligt ønsker at vinde, så gør du som jeg og bruger 10 minutter inden du starter dagen.

Jeg håber du har fået noget ud af dette indlæg.

Tilmeld dig her

Hvad siger medlemmerne af vores jobbank

★★★★★

Marketing job har været uvurderlige i jagten på mit drømmejob som projektleder. Jeg har kun været til relevante samtaler og er endt i en stilling, der er langt bedre end jeg havde drømt om.

Så en stor tak til marketing job, jeg kommer helt sikkert til at bruge dem igen hvis det bliver aktuelt en dag.

Mads Bloch - Sælger

★★★★★

Man må sige de holder hvad de lover. Jeg blev matchet op med den bedste arbejdsplads jeg kunne forestille mig og så endda i første hug. 

Jeg har fleksible vilkår der passer ind i min hverdag, og udviklingsmuligheder der gør at jeg ikke stagnere i mit arbejdsliv.

Stefan Kjær - Salgschef

★★★★★

Jeg var faktisk ret tilfreds med mit tidligere job, så da jeg blev matchet op med mit nye arbejde havde jeg svært ved at forstille mig det kunne blive meget bedre. 

Men man behøver jo ikke være syg for at få det bedre, og selvom jeg ikke var utilfreds må jeg erkende et det er det bedste valg jeg har taget i min karriere. 

Mathias Smestad - Sælger

Hvilke jobprofiler rekrutterer vi?

Kortsagt matcher vi alle de rigtige profiler med alle de rigtige virksomheder inden for marketing.
Herunder finder du de specifikke stillinger som vi kan finde job til dig indenfor.

Udkørende sælgere

Telefonsælgere

Salgsdirektører

Indhent et tilbud